Siirry sisältöön

Autamme suomalaista meriteollisuus- ja satama-alaa kohti vihreää siirtymää

Business Finland tarjoaa laajan valikoiman palveluita auttaakseen Suomea positioimaan itsensä yhdeksi johtavista kansainvälisistä meriteollisuus- ja satama-alan toimijoista digitaalisuuden ja kestävän kehityksen ratkaisuiden ja kumppanuuksien osalta. Tätä tavoitetta tuetaan Decarbonized Maritime and Ports -kampanjalla.

Decarbonized Maritime and ports

Maailman johtavat toimijat laivanrakennuksessa, merenkulussa ja satamatoiminnoissa etsivät aktiivisesti ratkaisuja vähentääkseen päästöjään ja hyödyntääkseen digitalisaation ja automaation etuja. 

Merenkulku kattaa 80 % maailmanlaajuisesta tavaroiden kuljetuksesta. Decarbonized Maritime and Ports -kampanja tukee muutoksessa kohti tavaroidenkuljetuksen pienempää päästöjalanjälkeä luoden samalla suomalaisille yrityksille kestäviä tavoitteita tukevaa myyntiä ja kumppanuuksia. Suurin osa laivojen ja satamien elinkaaren aikana tulevista päästöistä ja hiilijalanjäljestä tulee energian käytöstä. Tästä johtuen energia-alan siirtymä kohti hiilineutraaleja ja päästöttömiä polttoaineita ja sähköistystä ovat merkittävä muutos meriteollisuudelle ja satamille.  

Tämän kampanjan tavoitteena on auttaa suomalaista meriteollisuus- ja satama-alaa uudistamaan itsensä, tarjoamansa ja yhteistyöverkostonsa lisätäkseen markkinaosuuttaan ja samalla ottaen aktiivisen ja positiivisen roolin vihreässä siirtymässä. Suomi on hyvässä asemassa tarjotakseen ratkaisuja vihreään siirtymään. Suomalaisia meriteollisuusyrityksiä ohjaavat strategiat ja tiekartat mahdollistavat siirtymän kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa, samalla auttaen heidän asiakkaitaan tekemään tulevaisuuden ostopäätöksiä. 

Kohderyhmät

Palvelumme ovat tarkoitettu suomalaisille meriteollisuus- ja satama-alan yrityksille, kansainvälisille investointia suunnitteleville yrityksille sekä suomalaisille meriteollisuusaiheisiin keskittyville yliopistoille ja tutkimuslaitoksille. 

Kohdemarkkinat

Merkittävimmät vienninedistämisen toimenpiteet 2023 kohdistuvat Pohjois-Amerikan satamiin ja Pohjois-Amerikan ja Euroopan laivanrakentajiin. Autamme myös tarttumaan muihin valikoituihin eri markkinoiden mahdollisuuksiin. R&D&I -yhteistyön tärkeimmät kohdemarkkinat ovat EU, Pohjois-Amerikka ja Singaporen kautta Aasian ja Tyynenmeren alue (APAC). 

Palvelut

Suurin osa palveluista on maksuttomia.

Keskeiset verkostot

Tule mukaan

Lisätietoja kampanjasta saat Markku Jokelalta, Head of Decarbonized Maritime and Ports.

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Business Finland -ohjelmien uutiskirjeitä. Saat tietoa muun muassa ohjelman tapahtumista, työpajoista ja rahoitushauista.

Tilaa Business Finland -ohjelmien uutiskirjeitä

Ota yhteyttä

Head of Decarbonized Maritime and Ports

Markku Jokela

+358 44 712 4134
Senior Advisor

Katja Eriksen

+47 402 848 87

Eurooppa

Senior Advisor

Ulla Lainio

+358 40 343 3357

Pohjois-Amerikka

Ohjelman aineistot