Euroopan puolustusrahasto (The European Defense Fund, EDF) rahoittaa kansainvälisenä yhteistyönä toteutettavia puolustusalan tutkimus- ja kehitysprojekteja. Business Finland voi myöntää täydentävää rahoitusta EDF-rahoituksen saaneille projekteille, jos ne täyttävät kansallisen tutkimus- ja kehitysrahoituksen kriteerit.
Business Finlandin myöntämällä EDF-rahoitusta täydentävällä kansallisella yhteisrahoituksella julkinen rahoitus voidaan nostaa jopa 90 prosenttiin kustannuksista. Business Finland voi käsitellä yhteisrahoitushakemukset nopeasti, koska EDF on jo tehnyt projektin sisällöllisen arvioinnin. Business Finland voi myöntää lisäksi de minimis -rahoitusta EDF-hankkeiden valmisteluun.
Euroopan puolustusrahasto on EU:n budjetista rahoitettava ohjelma, joka käynnistyi vuonna 2021. Rahaston tavoitteena on lisätä Euroopan puolustusteollisuuden ja tutkimusyhteisön kilpailukykyä, tehokkuutta ja innovaatiokapasiteettia. Lue lisää
Euroopan puolustusrahaston kansallinen yhteisrahoitus on tarkoitettu suomalaisille startup-, pk- ja suurille yrityksille sekä suomalaisille tutkimusorganisaatioille puolustusalan tutkimus- ja kehitysprojekteihin. Tavoitteena projekteissa on Euroopan puolustuksellisen suorituskyvyn sekä teknologisen omavaraisuuden merkittävä kasvu. Projektien tulosten taloudellista potentiaalia ei arvioida.
Euroopan puolustusrahaston hyväksymät kustannukset syntyvät uusiin puolustustuotteisiin tai olemassa olevien puolustustuotteiden parantamiseen liittyvästä tutkimus- ja kehitystoiminnasta. Rahoitettava toiminta voi ulottua tutkimuksesta tuotteiden testaamiseen ja sertifiointiin.
Euroopan puolustusrahasto voi myöntää tutkimushankkeille rahoitusta 100 % hyväksyttävistä kustannuksista ja kehityshankkeille 20-100 % hyväksyttävistä kustannuksista.
Puolustushallinto koordinoi suomalaisten toimijoiden osallistumista Euroopan puolustusrahaston hankkeisiin. Puolustushallinto voi tukea hanketta kansallisen vastinrahoituksen, sotilaallisen ohjauksen tai tukikirjeen muodossa. Puolustushallinto myöntää tukea tapauskohtaisesti perustuen puolustusvoimien suorituskyky- ja tutkimustavoitteisiin sekä ottaen huomioon miten merkittäviä hanke-ehdotukset ovat teollisuuspoliittisesti.
Hankekohtaiset tukipyynnöt pyydetään toimittamaan puolustusministeriölle 1.9.2024 mennessä. Puolustusministeriö välittää tukipyynnön Business Finlandille, mikäli puolustushallinto näkee sen tekemänsä arvioinnin perusteella tarpeelliseksi.
Vuoden 2024 EDF-hakukierros on auki komissiolle jätettävien hakemusten osalta 5.11.2024 asti. Komission oletetaan julkaisevan vuoden 2024 EDF-hakukierroksen tulokset toukokuussa 2025. Rahoitushakemukset Business Finlandin täydentävän rahoituksen osalta tulee jättää 90 vuorokauden kuluessa komission kanssa tehdyn rahoitussopimuksen päivämäärästä. Business Finlandin täydentävä kansallinen rahoitus määräytyy komission rahoitussopimuksen perusteella. Hakemuksiin liittyvä ohjeistus tulee päivittymään tälle verkkosivulle.
Ota
yhteyttä