Siirry sisältöön

Mikä on BF-tunnus?

BF-tunnus on Business Finlandin verkkopalveluiden yhteinen käyttäjätunnus. BF-tunnus (englanniksi BF-ID) on henkilökohtainen. Tunnuksen luomalla käytät helpommin ja tietoturvallisemmin Business Finlandin eri palveluita.

Luo BF-tunnus

Voit käyttää kaikkia käyttöönottamiasi Business Finlandin (BF) verkkopalveluita yhdellä kirjautumisella.

BF-tunnus korvaa tunnistautumistilanteessa Business Finlandin eri palveluiden käyttäjätunnukset. BF-tunnus otetaan käyttöön Business Finlandin verkkopalveluissa vaiheittain. Ajantasaisen tiedon BF-tunnusta käyttävistä palveluista löydät tältä verkkosivulta. Huomioithan, että rahoituksen asiointipalveluun kirjaudutaan edelleen kuten ennenkin.

BF-tunnuksen käyttö on tietoturvallista ja maksutonta.   

Miten luon itselleni BF-tunnuksen?

BF-tunnus luodaan BF-tunnus-palvelussa. Tunnuksen rekisteröinti edellyttää, että tunnistaudut ensin vahvasti Suomi.fi-verkkopalvelussa. Tunnistautumiseen Suomi.fi-verkkopalvelussa tarvitset mobiilivarmenteen, sähköisen henkilökortin tai verkkopankkitunnukset. Käytä ainoastaan henkilökohtaisia tunnuksia. Seuraa palvelun ohjeita. Sähköisten palveluiden käyttäminen on tietoturvallista, kun sinut on vahvasti tunnistettu.

Lisäksi tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen, joka toimii käyttäjätunnuksena. Suosittelemme, että valitset sähköpostiosoitteen, jota käytät aktiivisesti. Lähetämme viestit koskien BF-tunnustasi tähän sähköpostiosoitteeseen. Suosittelemme myös, että lisäät puhelinnumerosi.

Jos käytät julkisessa tilassa tai muuten yhteisessä käytössä olevaa laitetta, tyhjennä lopuksi selaimen välimuisti ja sulje selain.

Ajantasaisen listan palveluista, joissa BF-tunnus on käytössä, löydät alempaa kohdasta ’Yleisimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset’.

BF-tunnuksien yhdistäminen organisaatioosi

Business Finlandin palvelut on tarkoitettu yrityksille ja tutkimusorganisaatioille. Oletamme, että yhdistät henkilökohtaisen BF-tunnuksesi yritykseen tai organisaatioon, jossa työskentelet.

Kun yhdistät BF-tunnuksesi omaan organisaatioosi, organisaation muut jäsenet saavat automaattisesti sinulta liittymispyynnön hyväksyttäväksi. Yhden, jo organisaatiossa olevan henkilön hyväksyntä riittää.

Hyväksyminen tapahtuu BF-tunnus-palvelussa, jossa hyväksyt sinulle lähetetyt liittymispyynnöt. Palvelussa voit myös kutsua muita kollegoita liittymään sinun organisaatioon. Huomioithan, että Business Finland ei koskaan pyydä kirjautumaan BF-tunnus-palveluun sähköpostissa olevan linkin kautta, vaan pyytää sinua kirjautumaan BF-tunnus palveluun verkkosivujemme kautta.

Jos liittymisesi organisaatioon hyväksytään ja sinusta tulee organisaation jäsen, olet myös vastuussa organisaatioosi liittyvien uusien jäsenten hyväksymisestä. Organisaation jäsenenä voit kutsua kollegoitasi liittymään omaan organisaatioosi. Jos liittymisessä on ongelmia, kysythän ensisijaisesti kollegaltasi onko hän saanut ja hyväksynyt liittymispyynnön. Mikäli ongelma ei ratkea, ota yhteyttä lähettämällä viesti Business Finlandin asiakaspalveluun.

Hallitset kaikki omia tietojasi BF-tunnus-palvelussa. Olet vastuussa omien BF-tunnukseen liittyvien tietojesi ajantasaisuudesta sekä organisaatioon liittymisestä.

Miten käytän BF-tunnusta?

Luotuasi BF-tunnuksen voit käyttää kaikkia Business Finlandin palveluja, joihin kirjaudutaan BF-tunnuksella. Palvelusta riippuen, pyydämme sinua tunnistautumaan joko vahvasti (Suomi.fi-tunnistautuminen) tai rekisteröinnissä antamallasi sähköpostiosoitteella (käyttäjätunnus) ja salasanalla.

Jos palvelussa käsitellään ja asiointi koskee luottamuksellisia tietoja, palvelu pyytää jokaisella kerralla tunnistautumaan Suomi.fi-palvelun vahvan tunnistautumisen kautta. Varmista, että sinulla on pankkitunnukset tai mobiilivarmenne käytettävissä. Palvelussa voidaan myös tarkistaa, onko sinulla valtuutta asioida, edustaa ja antaa tietoja organisaation puolesta. Edustusoikeus tarkistetaan kaupparekisteristä.

BF-tunnuksella käytettävien palveluiden käyttöehdot ja tietosuoja

Rekisteröidessäsi Business Finlandin palveluita käyttöön voidaan palvelussa pyytää sinua hyväksymään palvelun käyttöehdot. Tutustu Business Finlandin tietosuojaan.

Päivitä BF-tunnuksesi

Varmista, että BF-tunnukseen liittyvät tietosi ovat ajan tasalla. Voit itse päivittää puhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi kirjautumalla BF-ID palveluun. Kirjautuminen vaatii, että tunnistaudut vahvasti. Varmista, että sinulla on pankkitunnukset tai mobiilivarmenne käytettävissä.

Sähköpostiosoitteen päivittäminen on tärkeää, sillä se toimii BF-tunnuksena ja käytämme sitä palveluihn liittyvässä viestinnässä. Tarkista myös mihin organisaatiosi kuulut ja oletko saanut liittymispyyntöjä. 

Päivitä BF-tunnuksesi

Organisaatioon liittyminen

Jos saat sähköpostiisi organisaatioon liittymispyynnön, niin käy hyväksymässä pyyntö BF-tunnus-palvelussa mahdollisimman nopeasti. Kollegasi odottaa pääsyä organisaatiosi jäseneksi. Voit myös kutsua muita kollegoitasi liittymään sinun organisaatioon. Jos liittymisessä on ongelmia, ota yhteyttä lähettämällä viesti Business Finlandin asiakaspalveluun.

Hyväksy tai tee liittymispyyntö

Unohditko salasanasi?

Luo uusi salasana klikkaamalla linkkiä. Salasanan uusiminen vaatii, että tunnistaudut vahvasti. Varmista, että sinulla on pankkitunnukset tai mobiilivarmenne käytettävissä.

Unohdin salasanani

Yleisimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset