Siirry sisältöön

Tietoa tavoitteista, asiakkaista ja palvelumallista

Business Finland edistää talouden kestävää kasvua, yritysten kilpailukykyä ja kestävää kehitystä. 

Tavoitteemme

Business Finland luo Suomelle vaurautta ja hyvinvointia kiihdyttämällä yritysten kestävää kasvua. Kehitämme Suomesta maailman vetovoimaisinta ja kilpailukykyisintä innovaatioympäristöä sekä houkuttelevinta investointi- ja matkailukohdetta.

Haluamme asiakkaidemme olevan globaalisti menestyviä yrityksiä, uusien kestävien ratkaisujen ja toimintojen kehittäjiä ja rohkeita liiketoiminnan uudistajia.

Edistämme yritysten ja tutkimusryhmien yhteistyötä, jotta uudet avaukset kehittyvät kansainvälisiksi liiketoimintaekosysteemiksi.

Tarjoamme rahoitusta, kansainvälistymispalveluita, tietoa, neuvontaa ja verkostoja liiketoiminnan eri vaiheisiin. Toimimme osana Team Finland -verkostoa ja ohjaamme tarpeen mukaan asiakkaamme sopivimman Team Finland -kumppanin palveluiden piiriin. 

Lue Business Finlandin strategiasta

Asiakkaamme ja palvelumme

Business Finlandilla on monipuolinen palveluvalikoima kansainvälisen liiketoiminnan ja innovaatiotoiminnan edistämiseen.

Digitaaliset tietopalvelumme ja webinaarimme ovat vapaasti hyödynnettävissä verkkosivuillamme, mutta muilla palveluillamme on palvelukohtaisia kriteereitä. Esimerkiksi laajempi innovaatiorahoitus ja kansainvälisen kasvun asiantuntijapalvelut on ensisijaisesti tarkoitettu rohkeaa liiketoiminnan kansainvälistä kasvua ja uudistamista tavoitteleville yrityksille.

Tarjoamme palveluita myös tutkimusorganisaatioille ja muille julkisille toimijoille, jotka tekevät yhteistyötä yritysten kanssa. 

Osa rahoituksesta, esimerkiksi energiatuki, voi sopia myös kotimarkkinoilla toimiville yrityksille. Yleensä kotimarkkinayrityksille sekä aivan kansainvälistymisen alkuvaiheessa oleville yrityksille esimerkiksi ELY-keskusten palvelut soveltuvat kuitenkin Business Finlandin palveluita paremmin.

Voimme auttaa parhaiten, kun kerrot suunnitelmista etukäteen. Suosittelemme, että uudet asiakkaat lähtevät liikkeelle asiakaskartoituksesta  Tule asiakkaaksi -sivullamme. Tämä sujuvoittaa palveluihin pääsyä ja varmistaa, ettei aikaa kulu turhaan esimerkiksi yritykselle soveltumattoman rahoituspalvelun hakemiseen. 

Siirry Tule asiakkaaksi -sivulle

Toimintatapamme

Haluamme varmistaa, että asiakkaamme saavat joka vaiheessa juuri omiin liiketoimintatarpeisiinsa parhaiten sopivimmat palvelut. Koko palveluvalikoimamme ei ole käytössä heti alusta alkaen, vaan laajenee, kun yritys etenee omien liiketoimintatavoitteidensa mukaan kansainvälisessä kasvussa. 

Asiakkuuden alussa keskustelemme yrityksen kanssa siitä, mitä kansainvälisen kasvun haasteita yrityksellä on ratkaistavana, minkälaiset mahdollisuudet yrityksellä on liiketoiminnan kasvattamiseen kansainvälisillä markkinoilla ja mihin Business Finlandin apua tarvitaan.

Tietojen avulla osaamme opastaa eteenpäin kullekin yritykselle sopivalla tavalla.

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme, palveluitamme ja digitaalisia kanaviamme yhdessä asiakkaidemme kanssa. Toimintaamme myös arvioidaan säännöllisesti.

Lue toimintamme tuloksista ja vaikutuksista

Usein kysyttyä