Siirry sisältöön

Vähähiiliset ratkaisut rakennusteollisuudelle

Vientiohjelmassa keskitytään rakennusalan vähähiilistämiseen kaikissa rakentamisen elinkaaren vaiheissa, suunnittelusta ylläpitoon.

Hyödyt yrityksille

LAAJEMPI NÄKYVYYS JA USKOTTAVUUS
Webinaarit, seminaarit, messut ja kontaktit. Korkean tason delegaatiot mahdollisia.

SUORAT KONTAKTIT JA VERKOSTOT
Saatamme yhteen laajan globaalin verkostomme potentiaalisimmat toimijat. Yhteistapaamiset oikeiden keskustelukumppaneiden ja päätöksentekijöiden kanssa.

NOPEAMPI MARKKINALLE MENO JA REAGOINTIKYKY
Käytössä Business Finlandin laaja-alainen kokemus ja syvällinen markkinatieto. Voimme nopeuttaa uuden markkinan avaamista.

KUSTANNUSTEHOKKUUS
Asiantuntijoiden tuki, leadit ja yhteistapaamiset veloituksetta. Osallistuminen on maksutonta (ainoastaan matkakuluista yritys vastaa itse).

VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET
Kohdemarkkinoiden valinta ja tarjooman muodostaminen. Mukana validoitujen, hyvien yrityksien joukossa.

Ohjelman
kuvaus

Ohjelman kohderyhmänä ovat globaaleille markkinoille tähtäävät yritykset, joilla on skaalattavia ratkaisuja, joilla voidaan vähähiilistää rakennusalaa.

Ohjelma tarjoaa suomalaisille yrityksille vienninedistämisaktiviteetteja kohdemarkkinoille ja tapahtumia, kuten b2b-matchingeja, delegaatioita ja markkinatutkimuswebinaareja. Lisäksi ohjelmassa järjestetään rahoitushakuja, joiden tavoitteena on vauhdittaa rakennusalan ilmastonmuutosta torjuvien ja vähähiilisyyttä tukevien teknologioiden, palveluiden ja toimintamallien käyttöönottoa, toimintatapojen muutosta ja lisätä tuottavuutta.  Lue lisää Business Finlandin rahoituksesta ja ohjelman innovaatiorahoitushausta

Vähähiilisen rakentamisen kasvualueet

Suomi on etunojassa johtamassa siirtymistä vähähiilisyyteen uusilla innovaatioilla ja pitkäaikaisilla globaaleilla markkinamahdollisuuksilla. Rakentamisen hiilidioksidipäästöt ovat valtavat, joten kestävät ja ympäristöystävällisemmät ratkaisut ovat tarpeellisia globaalien päästötavoitteiden saavuttamisessa ja ilmaston lämpenemisen rajoittamisessa 1,5 asteeseen. Suomella on osaamista ja ratkaisuja koko rakentamisen elinkaaren vähähiilistämiseen. 

  • Energiatehokkaat ratkaisut ja energian käytön optimointi
  • Vähähiiliset rakennusmateriaalit
  • Digitaaliset suunnittelu- ja rakentamisprosessit
  • Data ja työkalut rakennetun ympäristön ylläpitoon, elinkaaren hallintaan ja sujuvaan arkeen

Kohdemarkkinat

Tässä vaiheessa ohjelman valitut kohdemarkkinat ovat Japani, Puola, Slovakia, Alankomaat, Tsekki, Tanska, Ruotsi, Norja, Englanti, Yhdysvallat, Saksa, Ranska ja Espanja. Markkinatutkimusten lopputulokset esitellään syksyllä 2022 webinaareissa ja tapahtumissa.

Vienninedistämisaktiviteetit kohdemarkkinoille alkavat syksyllä 2022.

Tule mukaan

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä.

 

Ota yhteyttä

Ohjelman johtaja

Kari Laine

+358 504449151
Koordinaattori

Tessa Eronen