Ny internationell konkurrenskraft för vätgas- och batteriindustrin

Programmet Hydrogen & Batteries – Dual Helix of Decarbonization främjar skapandet, utvecklingen och den internationella tillväxten av värdekedjor, teknik, lösningar och tjänster inom den finska vätgas- och batteriindustrin. Programmet riktar sig till företag av alla storlekar inom sektorn och forskningsorganisationer.

Program
beskrivning

Programmet Hydrogen & Batteries – Dual Helix of Decarbonization främjar framväxten, utvecklingen och den internationella tillväxten av värdekedjor, teknik, lösningar och tjänster inom vätgas- och batteribranschen.

Programmet syftar till att uppnå betydande kommersiella resultat för både vätgas- och batteriindustrin, med starka synergier. Investeringsprojekt i Finland kommer att leda till betydande affärsverksamhet, skapa välstånd, nya jobb och skatteintäkter. Enligt en rapport från Boston Consulting Group (Finland's Moonshots for Green Growth) är potentialen för grön export i Finland 85-100 miljarder euro fram till 2035. Vätgas- och batteriindustrin spelar en viktig roll i detta.

Programmet Hydrogen & Batteries riktar sig till nystartade företag, små och medelstora företag, midcap-företag och stora företag som är registrerade i Finland samt forskningsorganisationer.